Conceptul de cunoaştere într-o societate bazată pe cunoaştere

Odată cu apariţia economiei bazate pe cunoaştere, “cunoaştere” a devenit unul din termenii  cei mai la modă în sferele politică şi managerială.

Lucrarea prezintă diferite puncte de vedere asupra cunoaşterii axându-se în principal pe literatura derivată din studii de management. Accentul este pus pe abordări de gestionare a cunoştinţelor, deoarece acest domeniu este foarte adesea conectat cu practicile manageriale.

Sunt propuse trei abordări epistemologice principale: nativism / introspecţie, empirism / behaviorism şi filozofia critică / constructivism. Un accent deosebit este pus pe constructivism, deoarece este considerat opinia predominantă în zilele noastre.

Ulterior, cunoaşterea este conceptualizată dintr-o perspectivă managerială. Mai precis, se diferenţiază între diferiţi termeni cu sens apropiat de “cunoştinţe”, cum ar fi “date”, “informaţii” sau “expertiză”. Este, de asemenea, abordată distincţia între cunoaşterea tacită şi cea explicită. Finalul lucării sintetizează principalele trăsături ale cunoştinţelor şi aportul lor în procesul de învăţare.

EXE

Training.EXE furnizează expertiză pentru dezvoltarea unei societăți bazate pe cunoaștere, implementează proiecte în domeniul EDUCAȚIEI și se preocupă în special de dezvoltarea competențelor digitale, antreprenoriale și lingvistice . În acest sens organizează cursuri , ateliere, conferințe pentru copii, elevi, studenți și adulți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Multumim pentru vizita!

Vrei să te anunțăm când avem Workshopuri GRATUITE? Like & Abonare ;)!

    Dacă ai nevoie de alte informaţii, contactează:Training.EXE E-mail: [email protected]