Cunoaştere pentru creştere economică

În contextul revigorării Strategiei de la Lisabona, comisarul European pentru ştiinţă şi cercetare, Janez Potočnik a strâns laolaltă un grup de economişti proeminenţi pentru a determina contribuţia cunoaşterii la o creştere economică sustenabilă şi prosperitate. Grupul a primit denumirea de „Economiştii  cunoaşterii” sau, pe scurt, „Grupul K4G” („Knowledge for Growth”).

Aceşti experţi au discutat pe marginea rapoartelor, relaţia dintre ştiinţă, tehnologie, inovaţie şi economie, mixul optim de politici necesare pentru a promova crearea, diseminarea şi utilizarea cunoştinţelor cît şi despre rolul pe care îl pot avea diferiţi jucători în stimularea societăţii cunoaşterii.

Publicaţia a selectat contribuţii remarcabile din partea Grupului K4G care au potenţial reformator pentru politicile europene în ştiinţă, cercetare şi inovaţie. Contribuţiile respective adresează probleme ce depăşesc deficitul din cercetare si dezvoltare, recurgând la strategii de specializare, organizare şi diseminare a cunoaşterii pentru a combate criza economică. Tipul de specializare pe care ar trebui să-l aibă ştiinţa şi cercetarea europeană a consituit leitmotivul discuţiilor grupului.

EXE

Training.EXE furnizează expertiză pentru dezvoltarea unei societăți bazate pe cunoaștere, implementează proiecte în domeniul EDUCAȚIEI și se preocupă în special de dezvoltarea competențelor digitale, antreprenoriale și lingvistice . În acest sens organizează cursuri , ateliere, conferințe pentru copii, elevi, studenți și adulți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Multumim pentru vizita!

Vrei să te anunțăm când avem Workshopuri GRATUITE? Like & Abonare ;)!

    Dacă ai nevoie de alte informaţii, contactează:Training.EXE E-mail: [email protected]