Curs gratuit ”Adicția de internet – semnale de alarmă și măsuri”

Cursul gratuit ”Adicția de internet – semnale de alarmă și măsuri” susținut duminică, 5 decembrie 2021, ne-a demonstrat interesul crescut al părinților față de acest subiect și mai ales față de măsurile ce pot fi luate pentru ca timpul petrecut de copii pe internet să fie unul cu folos.

Aproximativ 50 de adulți (părinți, dascăli, persoane preocupate de subiect) din toate părțile țării au participat activ și cu interes la cursul susținut prin intermediul proiectului ”Adulți pentru o societate bazată pe cunoaștere”, finanțat prin programul Erasmus + al Uniunii Europene.

Trainerii cursului, Ioana-Anca Bocancea și Georgeana-Daniela Dumitru, care au beneficiat de formare în Olanda prin proiect, au prezentat care sunt semnalele pe care părinții le pot identifica în rândul copiilor cu privire la prezența adicției față de internet și o serie de măsuri care să le fie de folos copiilor, dar și părinților în acest demers.

Cursul a avut un format predominant interactiv, cei prezenți la întâlnire intervenind ori de câte ori au simțit nevoia, fie prin întrebări punctuale, fie prin împărtășirea experiențelor proprii.

S-a desprins clar ideea că este foarte importantă comunicarea cu cei mici și prezentarea internetului ca pe un instrument ce le-ar putea fi util, și care să nu se transforme într-o adicție (stabilirea unui bun echilibru între timpul petrecut pe internet și cel petrecut în activități fizice cu cei din jur). Pentru aceasta e necesar ca cei mici să afle cum anume îi poate ajuta internetul – acesta poate fi o sursă de informare, copiii pot utiliza aplicații prin intermediul cărora să învețe o limbă străină (ex. Duolingo), pot avea acces la jocuri educative – iar rolul părinților este unul important și implică prezență activă în acest demers.

Feedback-ul primit din partea participanților a fost unul bun și foarte bun, desprinzându-se clar nevoia de a se organiza și susține astfel de cursuri cu o anumită frecvență în rândul părinților.

Mai jos regăsiți prezentarea și suportul de curs:

Curs_adictie_internet_Prezentare_PPT

Educatie_parentala_adictie_tehnologie_suport_curs

Proiectul Adulți pentru o societate bazată pe cunoaștere este implementat în perioada 1 octombrie  2020 – 31 martie 2022 de către Asociatia ”EXE – Expertiză pentru o societate bazată pe cunoaștere” și este  finanțat de către Uniunea Europeană, prin intermediul Programului Erasmus +, Acțiunea Cheie 1, program gestionat în România de către ANPCDEFP.

„Material realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.”

EXE

Training.EXE furnizează expertiză pentru dezvoltarea unei societăți bazate pe cunoaștere, implementează proiecte în domeniul EDUCAȚIEI și se preocupă în special de dezvoltarea competențelor digitale, antreprenoriale și lingvistice . În acest sens organizează cursuri , ateliere, conferințe pentru copii, elevi, studenți și adulți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Multumim pentru vizita!

Vrei să te anunțăm când avem Workshopuri GRATUITE? Like & Abonare ;)!

    Dacă ai nevoie de alte informaţii, contactează:
    Training.EXE
    E-mail: [email protected]