Scoala Altfel – Atelier de comunicare

Cui se adresează ? Copiilor (6- 8 ani; 9 – 12 ani)
Când ?  În Săptămâna Altfel și la cerere 
Unde ? Str. Polonă, Nr., 89, Sector 1 , București
Cât ? 1 h sau 1,5 h
Investiție necesară : 35-50 lei/copil

Email

Descriere

Atelierul de comunicare își propune să-i învețe pe copii tehnici de comunicare, să le îmbunătățească capacitatea de ascultare a celor cu care dialoghează și să le dezvolte abilități de conducere a unui grup mic.

Comunicarea este un proces care se învață și se exersează și care are un rol important în viața fiecăruia dintre noi pentru a dezvolta relații armonioase cu cei din jur. Vorbim, ascultăm, răspundem, dar de multe ori constatăm la finalul comunicării noastre cu ceilalți că mesajul nu a fost bine înțeles.

Copiii noștri sunt și ei prinși în acest proces. Unii sunt comunicativi, se grăbesc să răspundă, să vorbescă, să transmită informații, iar alții stau și ascultă, fără a interveni.

Cum putem să îi ajutăm să își transmită mesajul corect, în așa fel încât să existe dialog?

Cum putem să le arătăm copiilor că atunci când cineva vorbește, e important să îl asculte, să nu îl întrerupă la fiecare 5 minute și să intervină cu propriul răspuns, după ce interlocutorul a încheiat mesajul său.

Cum îl învățăm pe cel mic să comunice eficient?

La Atelierul de Comunicare am prevăzut activități care să-i ajute pe micii cursanți să învețe să își transmită clar mesajul, să învețe să asculte activ și să își respecte interlocutorul, să înțeleagă rolul întrebărilor în comunicare, să poată interpreta gesturile și mimica interlocutorului.

Având în vedere că participanții la atelier sunt copii, vom folosi metode potrivite vârstei lor.  Astfel, am prevăzut jocuri precum: Ascultătorul eficient, Moneda, Jocul pătratelor, Accidentul și exerciții de comunicare doar dintr-o direcție, de așezare în șir după un anumit criteriu, fără să vorbească, exerciții de atenție.

Pentru că studiile arată că reținem 90% din ceea ce spunem și experimentăm, atelierul nostru deține  un grad mare de interactivitate , în centrul activităților aflându-se copilul.

Vrei să faci atelier în cadrul programului Scoala Altfel? Completează formularul !

  Dacă ai nevoie de alte informaţii, contactează:Training.EXE E-mail: [email protected]

  Recenzii

  Nu există recenzii până acum.

  Fii primul care adaugi o recenzie la „Scoala Altfel – Atelier de comunicare”

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  S-ar putea să-ți placă și…

  Multumim pentru vizita!

  Vrei să te anunțăm când avem Workshopuri GRATUITE? Like & Abonare ;)!

   Dacă ai nevoie de alte informaţii, contactează:Training.EXE E-mail: [email protected]