Eveniment multiplicare proiect Erasmus + – „Învață matematica cu tutoriale video”

Invata matematica cu ajutorul tutorialelor video

Sâmbătă, 23 februarie 2019, la Hotel Marshal Garden București, în intervalul 9.00 – 15.30 s-a desfășurat evenimentul de multiplicare intitulat ”Învață matematica cu tutoriale video”, la care au fost prezenți 140 de participanți , care activează în domeniul educației (inspectori școlari, directori de școală, profesori de matematică din mai multe județe din țară, interesați de noul instrument de lucru, profesori de științe, membri ai echipei de management și de implementare a proiectului, profesori de alte discipline dornici să afle care sunt beneficiile utilizării de metode moderne în predare, cât și elevi).

Evenimentul de multiplicare a fost organizat în cadrul proiectului Video-learning for education, co-finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus +,  proiect ce are ca principal obiectiv realizarea unui curs de matematică online (alcătuit din 40 de video tutoriale) pentru disciplina matematică. Tutorialele sunt disponibile public și gratuit începând cu acest an școlar pe canalul de YouTube dedicat proiectului cât și pe platforma e-learning www.tutoriale-video.ro .

Evenimentul a debutat cu prezentarea proiectului susținută de către prof. Monica-Adriana OPREA, reprezentant al Liceului Teoretic ”Marin Preda” București care a detaliat invitaților contextul în care a apărut nevoia acestui proiect, obiectivele, activitățile proiectului, cât și rezultatele obținute în primul an de implementare a acestuia.

Prezentarea proiectului a fost urmată de o intervenție detaliată a modului în care s-a creat și dezvoltat cursul online de matematică susținută de dna Emilia ILIE, manager produse intelectuale, reprezentant al Asociației ”EXE – Expertiză pentru o societate bazată pe cunoaștere”.

În cadrul evenimentului, profesorii de matematică implicați în proiect, dna Marinela GEORGESCU și dl Constantin FLOREA,  au prezentat profesorilor de matematică prezenți pașii de urmat în crearea de scripturi și resurse adiționale pentru cursul online de matematică.

Au fost proiectate  tutoriale video de matematică realizate în cadrul proiectului (unitatea ”Paralelipipedul dreptunghic”, unitatea ”Progresia geometrică”, unitatea ”Probabilitatea”), modul în care aceste tutoriale sunt utilizate la clasă prin intermediul metodei Flipped-Classroom, a fost prezentata platforma e-learning (www.tutoriale-video.ro) pe care sunt încărcate toate aceste video tutoriale însoțite de resurse adiționale (teste, itemi cu variante multiple, exerciții, etc) și a fost susținut un workshop în cadrul căruia profesorii prezenți au învățat să dezvolte resurse adiționale pentru astfel de tutoriale.

Participanții la eveniment au prezentat un real interes față de subiectele prezentate, au fost intervenții consistente din partea profesorilor de matematică prezenți la eveniment care au manifestat deschidere față de acest instrument de lucru, atât de importante pentru elevii, nativi digitali – video-tutorialul de matematică.

Evenimentul a beneficiat de prezența și intervențiile reprezentanților Inspectoratului Școlar al Municipiului București, prin prezența dnei Inspector Școlar General Adjunct, Diana MELNIC, ai Inspectoratului Școlar Sector 6 prin prezența dnei Inspector pentru management școlar, dna Daniela BĂDESCU, ai Administrației Școlilor Sectorului 6, prin dna director executiv Daniela DUMITRU, reprezentanți ai Liceului Teoretic ”Marin Preda” București, coordonator al proiectului, Director prof. Marian UDROIU, manager proiect, prof. Liviu-Paul PAVEL, cât și reprezentanți ai mass-media, precum TVR1, Radio România Cultural.

Mulțumim tuturor celor prezenți pentru interesul manifestat și pentru input-urile foarte valoare!
Regăsiți mai jos materiale prezentat în cadrul evenimentului:

Erasmus+ Project co-funded by the European UnionProiectul ”Video-learning for education” este implementat în perioada 1 noiembrie  2017 – 31 octombrie 2019 de către un parteneriat format din Asociatia ”EXE – Expertiză pentru o societate bazată pe cunoaștere”,  Liceul Teoretic ”Marin Preda” BucureștiSunderland College din Regatul Unit al Marii Britanii și European Animation Center – din Grecia și este  finanțat de către Uniunea Europeană, prin intermediul Programului Erasmus +, Acțiunea Cheie 2, program gestionat în România de către ANPCDEFP.

„Material realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.”

 
Sursa foto: Asociația EXE
 

EXE

Training.EXE furnizează expertiză pentru dezvoltarea unei societăți bazate pe cunoaștere, implementează proiecte în domeniul EDUCAȚIEI și se preocupă în special de dezvoltarea competențelor digitale, antreprenoriale și lingvistice . În acest sens organizează cursuri , ateliere, conferințe pentru copii, elevi, studenți și adulți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Multumim pentru vizita!

Vrei să te anunțăm când avem Workshopuri GRATUITE? Like & Abonare ;)!

    Dacă ai nevoie de alte informaţii, contactează:Training.EXE E-mail: [email protected]