Eveniment diseminare proiect Erasmus + – „Curs online de matematică ”

Joi, 11 aprilie 2019, timp de două ore a avut loc evenimentul de diseminare intitulat ”Curs online de matematică ”, la care au fost prezenți 40 de elevi și profesori din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 163 București, dornici să afle care sunt beneficiile utilizării de metode moderne în cadrul orelor de matematică.

Evenimentul de diseminare a fost organizat în cadrul proiectului Video-learning for education, co-finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus +,  proiect ce are ca principal obiectiv realizarea unui curs online de matematică  (alcătuit din 40 de video tutoriale) pentru disciplina matematică.

Cursul online de matematică  este disponibil public și gratuit pe platforma e-learning www.tutoriale-video.ro unde pot fi accesate atât tutorialele cât și teste pentru fiecare unitate de învățare, cât și pe canalul de YouTube dedicat proiectului.

În cadrul evenimentului, experți din cadrul echipei de proiect au prezentat elevilor și profesorilor prezenți modul în care poate fi utilizat la clasă cursul de matematică online.

Platforma e-learning www.tutoriale-video.ro

Au fost proiectate  tutoriale video de matematică realizate în cadrul proiectului (unitatea ”Teorema lui Pitagora” și unitatea ”Cele patru operații”), s-a explicat modul în care aceste tutoriale pot fi utilizate la clasă prin intermediul metodei Flipped-Classroom, a fost prezentata platforma e-learning (www.tutoriale-video.ro) unde sunt încărcate toate aceste video tutoriale însoțite de resurse adiționale (teste, itemi cu variante multiple, exerciții, etc) și s-a realizat o simulare de utilizare a acestor resurse de către profesori și elevi pentru prima unitate din cadrul cursului.

Participanții la eveniment au prezentat un real interes față de subiectele prezentate, elevii din clasele a VII-a și a VIII-a, prezenți în sală, au adresat întrebări legate de modul în care pot utiliza aceste resurse și în pregătirea individuală pentru disciplina matematică și în vederea Evaluării Naționale.

Impactul cursului online de matematică  asupra celor prezenți a fost unul mare, dovedit atât prin implicarea în cadrul activității, cât și prin abonarea imediată la canalul de YouTube al proiectului și logarea pe platforma e-learning în vederea parcurgerii cursului.

Intervențiile echipei Asociației ”EXE – Expertiză pentru o societate bazată pe cunoaștere” au fost realizate de către: Emilia ILIE, manager produse intelectuale în cadrul proiectului ”Video-learning for education” și din partea Liceului Teoretic ”Marin Preda” a fost prezenta eleva Izabela MORUJU, ce face parte din grupul țintă a proiectului, care a împărtășit din experiența acumulată în proiect colegilor săi mai mici.

Mulțumim tuturor celor prezenți pentru interesul manifestat și pentru input-urile foarte valoroase!
 
Documentul susținut poate fi regăsit Prezentare Curs online matematica

Proiectul ”Video-learning for education” este implementat în perioada 1 noiembrie  2017 – 31 octombrie 2019 de către un parteneriat format din Asociatia ”EXE – Expertiză pentru o societate bazată pe cunoaștere”,  Liceul Teoretic ”Marin Preda” BucureștiSunderland College din Regatul Unit al Marii Britanii și European Animation Center – din Grecia și este  finanțat de către Uniunea Europeană, prin intermediul Programului Erasmus +, Acțiunea Cheie 2, program gestionat în România de către ANPCDEFP.

„Material realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.”

Sursa foto: Asociația EXE
 

EXE

Training.EXE furnizează expertiză pentru dezvoltarea unei societăți bazate pe cunoaștere, implementează proiecte în domeniul EDUCAȚIEI și se preocupă în special de dezvoltarea competențelor digitale, antreprenoriale și lingvistice . În acest sens organizează cursuri , ateliere, conferințe pentru copii, elevi, studenți și adulți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Multumim pentru vizita!

Vrei să te anunțăm când avem Workshopuri GRATUITE? Like & Abonare ;)!

    Dacă ai nevoie de alte informaţii, contactează:Training.EXE E-mail: [email protected]