„Curs online de matematică ” – activitate de diseminare

Joi, 16 mai 2019, timp de două ore a avut loc activitatea de diseminare intitulată ”Curs online de matematică ”, la care au fost prezenți aproximativ 40 de elevi și profesori din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 Nuci și ai Școlii Gimnaziale Grădiștea din Județul Ilfov, dornici să afle cum pot folosi în cadrul orelor de matematică tutorialele-video din cadrul cursului online.

Atmosfera a fost deschisă învățării, participanții interesați de subiect, întâlnirea având un puternic caracter interactiv.

Curs online de matematică

A fost proiectat video-tutorialul ”Pătratul” care face parte din cursul online, a fost explicat modul în care aceste tutoriale pot fi utilizate la clasă prin intermediul metodei Flipped-Classroom, a fost prezentata platforma e-learning (www.tutoriale-video.ro) unde poate fi accesat cursul online de matematică, arătându-se că fiecare unitate video de învățare este însoțită de resurse adiționale (teste, itemi cu variante multiple, exerciții, etc).

A fost realizată o simulare de utilizare a acestor resurse de către profesori și elevi pentru prima unitate din cadrul cursului.

Participanții la eveniment au prezentat un real interes față de subiectele prezentate, elevii  prezenți în sală au adresat întrebări legate de modul în care pot utiliza aceste resurse și în pregătirea individuală pentru disciplina matematică și în vederea Evaluării Naționale. Totodată, în cadrul activității eleva Emanuela Moldoveanu (Liceul Teoretic ”Ioan Pretuș” Otopeni) a avut o intervenție în care le-a explicat celor prezenți cum anume video-tutorialele din cadrul cursului îi sunt ei utile în învățare și cum le folosește în pregătirea pentru ore.

Impactul cursului online de matematică  asupra participanților a fost unul mare, dovedit atât prin implicarea în cadrul activității, cât și prin abonarea imediată la canalul de YouTube al proiectului și logarea pe platforma e-learning în vederea parcurgerii cursului.

Cursul online de matematică  este disponibil public și gratuit pe platforma e-learning www.tutoriale-video.ro unde pot fi accesate atât tutorialele cât și teste pentru fiecare unitate de învățare, cât și pe canalul de YouTube dedicat proiectului.

Intervențiile echipei Asociației ”EXE – Expertiză pentru o societate bazată pe cunoaștere” au fost realizate de către: Emilia ILIE, manager produse intelectuale în cadrul proiectului ”Video-learning for education” .

Mulțumim tuturor celor prezenți pentru interesul manifestat și pentru input-urile foarte valoroase!
 
Activitatea de diseminare a fost organizată în cadrul proiectului Video-learning for education, co-finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus +,  proiect în cadrul căruia a fost creat și realizat un curs online de matematică  (alcătuit din 40 de video tutoriale) pentru disciplina matematică pe tematici din programa pentru Evaluarea Națională.
 
Documentul susținut poate fi regăsit Prezentare Curs online de matematica.

Proiectul ”Video-learning for education” este implementat în perioada 1 noiembrie  2017 – 31 octombrie 2019 de către un parteneriat format din Asociatia ”EXE – Expertiză pentru o societate bazată pe cunoaștere”,  Liceul Teoretic ”Marin Preda” BucureștiSunderland College din Regatul Unit al Marii Britanii și European Animation Center – din Grecia și este  finanțat de către Uniunea Europeană, prin intermediul Programului Erasmus +, Acțiunea Cheie 2, program gestionat în România de către ANPCDEFP.

„Material realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.”

Sursa foto: Asociația EXE
 

EXE

Training.EXE furnizează expertiză pentru dezvoltarea unei societăți bazate pe cunoaștere, implementează proiecte în domeniul EDUCAȚIEI și se preocupă în special de dezvoltarea competențelor digitale, antreprenoriale și lingvistice . În acest sens organizează cursuri , ateliere, conferințe pentru copii, elevi, studenți și adulți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Multumim pentru vizita!

Vrei să te anunțăm când avem Workshopuri GRATUITE? Like & Abonare ;)!

    Dacă ai nevoie de alte informaţii, contactează:Training.EXE E-mail: [email protected]