Ore de matematică mai atractive prin curs online – activitate de diseminare

O preocupare din ce în ce mai mare în rândul profesorilor și a învățătorilor este aceea de a susține ore atractive și adaptate nevoilor elevilor născuți în era digitală. Pentru aceasta au loc întâlniri, conferințe, seminare, workshop-uri în cadrul cărora dascălii interesați află informații utile pe care le pot aplica la clasă pentru a realiza ore adaptate timpurilor în care trăim. 

O astfel de întâlnire a avut loc sâmbătă, 25 mai 2019, la Bacău, unde s-a desfășurat Conferința Internațională cu tema ”LA VIOLENCE DÉTRUIT, L’AMITIÉ CONSTRUIT !” – Pratiques Concrètes et Approches d’Intervention dans les Domaines de la Violence  et  l’Abandon Scolaire, organizată în cadrul proiectului Erasmus + ”L’Amitie en partage”, coordonat de Școala ”Alexandru cel Bun” Bacău.

La conferință au participat aproximativ 80 de profesori, învățători, educatori din țară cât și din străinătate din țări precum Bulgaria, Macedonia, Polonia, Italia, interesați să afle metode și tehnici de reducere a violenței și abandonului școlar.

În acest context, Asociația EXE, prin reprezentanții săi, a susținut o intervenție și un workshop în care a fost prezentat cursul online de matematică realizat în cadrul proiectului Erasmus + „Video-learning for education”, ca o metodă concretă de reducere a abandonului școlar și de realizare de ore de matematică atractive și bazate pe tehnici inovative de predare-învățare.

Curs online de matematică

A fost proiectat video-tutorialul ”Cercul” care face parte din cursul online, a fost explicat modul în care aceste tutoriale pot fi utilizate la clasă prin intermediul metodei Flipped-Classroom, a fost prezentata platforma e-learning (www.tutoriale-video.ro) unde poate fi accesat cursul online de matematică, arătându-se că fiecare unitate video de învățare este însoțită de resurse adiționale (teste, itemi cu variante multiple, exerciții, etc).

Participanții la eveniment au prezentat un real interes față de subiectele prezentate, profesorii prezenți în sală au adresat întrebări legate de modul în care pot utiliza aceste resurse în cadrul orelor și cum anume poate fi extinsă această metodă și la alte discipline.

Impactul cursului online de matematică  asupra participanților a fost unul mare, dovedit atât prin implicarea în cadrul activității, cât și prin abonarea imediată la canalul de YouTube al proiectului și logarea pe platforma e-learning în vederea parcurgerii cursului.

Cursul online de matematică  este disponibil public și gratuit pe platforma e-learning www.tutoriale-video.ro unde pot fi accesate atât tutorialele cât și teste pentru fiecare unitate de învățare, cât și pe canalul de YouTube dedicat proiectului.

Intervențiile echipei Asociației ”EXE – Expertiză pentru o societate bazată pe cunoaștere” au fost realizate de către: Emilia ILIE, manager produse intelectuale în cadrul proiectului ”Video-learning for education” .

Mulțumim tuturor celor prezenți pentru interesul manifestat și pentru input-urile foarte valoroase!
 
Activitatea de diseminare a fost organizată în cadrul proiectului Video-learning for education, co-finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus +,  proiect în cadrul căruia a fost creat și realizat un curs online de matematică  (alcătuit din 40 de video tutoriale) pentru disciplina matematică pe tematici din programa pentru Evaluarea Națională.
 
Agenda evenimentului  2019_05_25_Program de la Conference și prezentarea susținută Video-learning for education.

Proiectul ”Video-learning for education” este implementat în perioada 1 noiembrie  2017 – 31 octombrie 2019 de către un parteneriat format din Asociatia ”EXE – Expertiză pentru o societate bazată pe cunoaștere”,  Liceul Teoretic ”Marin Preda” BucureștiSunderland College din Regatul Unit al Marii Britanii și European Animation Center – din Grecia și este  finanțat de către Uniunea Europeană, prin intermediul Programului Erasmus +, Acțiunea Cheie 2, program gestionat în România de către ANPCDEFP.

„Material realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.”

Sursa foto: Asociația EXE
 

EXE

Training.EXE furnizează expertiză pentru dezvoltarea unei societăți bazate pe cunoaștere, implementează proiecte în domeniul EDUCAȚIEI și se preocupă în special de dezvoltarea competențelor digitale, antreprenoriale și lingvistice . În acest sens organizează cursuri , ateliere, conferințe pentru copii, elevi, studenți și adulți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Multumim pentru vizita!

Vrei să te anunțăm când avem Workshopuri GRATUITE? Like & Abonare ;)!

    Dacă ai nevoie de alte informaţii, contactează:Training.EXE E-mail: [email protected]