IDEE pentru o societate bazată pe cunoaștere

Asociatia ”EXE – Expertiză pentru o societate bazată pe cunoaștere”, împreună cu IDEE – Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării in Educație și Editura SIGMA a implementat în perioada 11 februarie – 10 decembrie 2015, proiectul european POSDRU/175/2.1/S/151627 „IDEE pentru o societate bazată pe cunoaştere”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Acest proiect european s-a implementat în două regiuni de dezvoltare – București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia – respectiv municipiul București și județele Ilfov, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Mehedinți, în care 700 de elevi de liceu (nivel ISCED3) au avut parte de experiențe inedite de învățare, fiind implicați în crearea și dezvoltarea a 70 de firme de exercițiu. 

Obiectiv general:

Dezvoltarea aptitudinilor de muncă pentru elevi în vederea îmbunătăţirii adaptabilităţii acestora la cerinţele primului lor loc de muncă relevant.

Proiectul a urmărit să contribuie la creşterea gradului de ocupare pentru viitorii absolvenţi de învăţământ secundar, prin furnizarea de asistenţă, consiliere profesională şi realizarea de activităţi cu caracter practic în vederea orientării acestora în carieră şi o inserţie mai rapidă pe piaţa muncii.

Obiective specifice:

  • Cresterea adaptabilitatii la cerintele primului loc de munca pentru 700 de elevi de nivel ISCED 3
  • Orientarea si consilierea profesionala a 700 de elevi din grupul tinta
  • Promovarea schimburilor de bune-practici in ceea ce priveste utilizarea metodei inovative de invatare „firma de exercitiu” pentru 140 de elevi si 70 de profesori

Activitățile prevăzute în proiect :

  • Managementul proiectului (A1);
  • Informare, diseminare și publicitate a proiectului (A2);
  • Înființarea și funcționarea a 70 firme de exercițiu (A3);
  • Organizarea și furnizarea serviciilor de orientare și consiliere profesională (A4);
  • Organizarea unui târg interregional dedicat firmelor de exercițiu (A5).

 

 

Mai multe informaţii despre proiectul „IDEE pentru o societate bazată pe cunoaştere” împlementat de Asociaţia EXE, găsiţi pe site-ulhttp://idee-exe.ro/

EXE

Training.EXE furnizează expertiză pentru dezvoltarea unei societăți bazate pe cunoaștere, implementează proiecte în domeniul EDUCAȚIEI și se preocupă în special de dezvoltarea competențelor digitale, antreprenoriale și lingvistice . În acest sens organizează cursuri , ateliere, conferințe pentru copii, elevi, studenți și adulți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Multumim pentru vizita!

Vrei să te anunțăm când avem Workshopuri GRATUITE? Like & Abonare ;)!

    Dacă ai nevoie de alte informaţii, contactează:Training.EXE E-mail: [email protected]