Adulți pentru o societate bazată pe cunoaștere – Proiect Erasmus+

Educația pentru o societate bazată pe cunoaștere, prin intermediul noilor tehnologii și păstrarea demersului de învățare pe parcursul întregii vieții, reprezintă un scop în sine în societatea actuală. Pornind de realitățile ultimilor ani, Asociația EXE s-a concentrat, în mod deosebit, pe asigurarea calității serviciilor oferite persoanelor cu care lucram, ținând cont de societatea puternic tehnologizata in care ne ducem existenta.

În cadrul întâlnirilor cu participanții la cursurile noastre am identificat câteva situații concrete ce necesită îmbunătățire – la nivelul relațiilor dintre părinți și copii într-o eră puternic digitalizată, cât și în sfera digitalizării vieții adulților de peste 45 de ani.

Cauzele care stau la baza acestor situații ar fi:

  • Fractura digitala – adulții sunt fie „migranți digitali” fie „analfabeți digital”;
    Digital addiction – copiii petrec foarte mult timp pe device-uri în lumea virtuala, iar adulții nu sunt pregătiți să găsească soluțiile potrivite acestei situații;
    O categorie mare de profesii devin irelevante în contextul dezvoltării fără precedent a tehnologiei.

Ținând cont de aceste realități, raportându-ne la nevoile concrete identificate în rândul cursanților noștri,  a apărut proiectul ”Adulți pentru o societate bazată pe cunoaștere”  în cadrul căruia  vor fi dezvoltate și susținute două cursuri de formare dedicate adulților pe tematici despre educația parentală și digitalizare.

Cursul de educație parentală vizează să învețe părinții cum să identifice și să recunoască adicția de internet a copiilor lor, ce metode și tehnici să utilizeze pentru a-i determina pe aceștia să folosească internetul in folosul și nu în detrimentul lor, ca pe un instrument educativ.

Cursul de digitalizare a adulților urmărește învățarea formabililor în ceea ce privește inserarea in viața cotidiană a noilor tehnologii pentru ușurarea activităților zilnice. Cursul se va adresa cu predilecție adulților de peste 45 de ani care vor învăța să își creeze o adresa de e-mail, să o utilizeze, să își instaleze aplicații utile pe telefonul smart, să își creeze conturi la instituțiile statului, etc.

Scopul prezentului proiect îl reprezintă dezvoltarea competențelor profesionale de formare/predare a formatorilor în vederea creșterii abilităților și aptitudinilor adulților de a insera tehnologia in relațiile cu copiii și în viața cotidiană, cât și dezvoltarea competențelor manageriale în rândul experților asociației.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
O1 – Formarea a 6 experți în cadrul a 3 cursuri cu know-how internațional;
O2 – Elaborarea unui plan de dezvoltare pentru o organizație bazata pe proiecte; .
O3 – Conceperea si pilotarea a 2 cursuri de formare privind educația parentala si digitalizarea adulților.

Pe lângă experții din grupul țintă prevăzut în cadrul proiectului, vor fi implicați, în mod direct, aproximativ 100 de participanți (adulți cu vârste peste 40 de ani) prin parcurgerea cursurilor ce vor fi susținute în cadrul proiectului de către experții asociației, prin participarea la activitățile de diseminare ale proiectului.

Bugetul proiectului: 15.690 euro
Perioada de implementare: 18 luni

Proiectul Adulți pentru o societate bazată pe cunoaștere este implementat în perioada 1 octombrie  2020 – 31 martie 2022 de către Asociatia ”EXE – Expertiză pentru o societate bazată pe cunoaștere” și este  finanțat de către Uniunea Europeană, prin intermediul Programului Erasmus +, Acțiunea Cheie 1, program gestionat în România de către ANPCDEFP.

„Material realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.”

EXE

Training.EXE furnizează expertiză pentru dezvoltarea unei societăți bazate pe cunoaștere, implementează proiecte în domeniul EDUCAȚIEI și se preocupă în special de dezvoltarea competențelor digitale, antreprenoriale și lingvistice . În acest sens organizează cursuri , ateliere, conferințe pentru copii, elevi, studenți și adulți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Multumim pentru vizita!

Vrei să te anunțăm când avem Workshopuri GRATUITE? Like & Abonare ;)!

    Dacă ai nevoie de alte informaţii, contactează:Training.EXE E-mail: [email protected]